Tarieven en Lidmaatschappen

Januari 2024

Toelichting bij de tarieven

ASK21De VCH is een actieve zweefvliegclub met een grote, moderne vloot, waarmee we 5 (!) dagen per week vliegen. Er is geen thermiektoeslag, je mag dus -in overleg met de anderen- net zo lang in de lucht blijven als je wilt. De leden maken hier graag gebruik van. Met bijna een uur kent de VCH het langste vluchtduurgemiddelde van Nederland, met een kwartier voorsprong op nummer twee. Je krijgt dus veel vliegtijd voor je geld. Er zijn behalve een zonnebril en een thermiekpetje geen bijkomende kosten, de opleiding en gebruik van de faciliteiten zijn gratis. Verder is de omgeving van ons veld prima thermisch en in de wijde omtrek vrij van luchtruimte beperkingen.

Voor jeugdleden is er een speciale korting op het lidmaatschap. Alle leden dienen KNVvL-lid en daarmee WA verzekerd te zijn. Een periodieke medische keuring is wettelijk verplicht. Elk vliegend lid dient tenminste 30 uur onderhoud te verrichten, wat eventueel kan worden afgekocht. Omgekeerd kan door jeugdleden ook contributie worden terugverdiend door extra te winterwerken. Bovendien is het leuk, nuttig en gezellig werk. Een lidmaatschap kan ook later in het seizoen ingaan, de contributie wordt dan aangepast.

Leden van andere zweefvliegclubs kunnen bij de VCH hun sleepaantekening halen en geldig houden. Ook kan gestart worden met privé-vliegtuigen.

Meer informatie over onderstaande mogelijkheden vind je bij Zelf vliegen. Wanneer je twijfelt, kom dan gerust eens langs op het veld, of probeer of zweefvliegen iets voor jou is door middel van proeflessen of een aspirant lidmaatschap. Voor vragen, aanmeldingen enzovoorts kan je gerust contact opnemen.

Een lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van een kalenderjaar en wordt stilzwijgend verlengd. Een lidmaatschap kan worden beëindigd of in een andere lidmaatschapsvorm worden omgezet tot 1 december. Dit kunt u eenvoudig doen door een mail of een korte brief aan het secretariaat van de vereniging. Vermeld duidelijk uw naam en lidmaatschapsnummer in de brief of e-mail.

Winterstop: de VCH vliegt van begin maart tot eind oktober op alle dagen van de week behalve dinsdag en donderdag, tenzij het weer vliegen onmogelijk maakt.

Tarieven Zweefvliegen

Introductievlucht of proefles (vlieg ca. 20 minuten mee, meer info) € 100
Groeps uitje / arrangement (5-20 personen, 1 vlucht p.p., min. 20 min./2500 voet, koffie, lunch, hartige hap, evt. drie gangen diner in restaurant De Basis) in overleg
   
Jaarlidmaatschap VCH (5 dagen per week vliegen op VCH zweefvliegtuigen) 1e jaar: €595, daarna: €960
Jaarlidmaatschap VCH (jeugdleden t/m 22 jaar of studerend) 1e, 2e, 3e jaar: €200, €350, €510, daarna €650. Bij instappen op 20 of 21 jaar begint de contributie met de 2e of 3e stap.
iFly jeugd sponsorregeling (Klik hier voor info  
Privélid (Vliegt niet als gezagvoerder op clubmateriaal) € 695
Associate lid (Incl. 3 sleepstarts per jaar) € 130
Sleepvlieger-only (vraag naar contributie, voorwaarden en mogelijkheden)  
   
KNVvL (Verplicht vanwege WA verzekering. Jeugdtarief t/m 18 jaar) link
   
Medische keuring (Bij een gecertificeerd luchtvaartmedisch keuringscentrum.
Prijs is een indicatie en verschilt per keuringscentrum)
€ 135
   
Sleepstart leden andere clubs (1700 voet, hoger mogelijk, zie Gastvliegers) vanaf € 45
Oprotkabel/terugslepen voor overlandvliegers ledentarief
Sleepstart (VCH-leden zonder GPL, 1400 voet) € 18,25
Sleepstart (VCH-leden 1z/2z, 1700 voet, hoger slepen mogelijk tegen meerprijs) € 24,50/25,00
Lierstart (VCH-leden op Hoogeveen, alleen bepaalde ochtenden/avonden) € 7
Overnachting (Achter de hangar, incl sanitair+230V, vooraf contact noodzakelijk).
(ledentarief)
€ 5 (tent) € 7 (caravan) pppn.


Hoewel deze pagina met zorg wordt bijgewerkt, zijn te allen tijde zijn de laatste door het bestuur vastgestelde tarieven geldig. De introductievluchten, proeflessen en groepsarrangementen zijn slechts kostendekkend en worden vrijwillig door clubleden verzorgd. Doel is het laten kennismaken van mensen met de zweefvliegsport.

Winterwerk