Contactinformatie en routebeschrijving

E-mailadres

Voor informatie over lidmaatschap, proeflessen, introductievluchten en startbonnen:
info

Adres van het vliegveld

Plesmanstraat 2, 7903BE, Vliegveld Hoogeveen

Let op: Momenteel GEEN openbare zweefvliegactiviteiten i.v.m. Coronavirus

Vanwege de aanwijzingen van de overheid rondom het Covid-19 Coronavirus, vinden op dit moment op Vliegveld Hoogeveen helaas GEEN introductievluchten plaats. Deze kunnen op een later moment gevlogen worden.

Lees hier de VCH Corona protocollen. Deze dienen volledig gevolgd te worden.

Telefoonnummers

Secretariaat: Zie bovenstaand e-mailadres.
Voor aanvullende informatie over lidmaatschappen, proeflessen, introductievluchten en voor het kopen van startbonnen (niet voor afspraken).

Startplaats: 06 54 962 669
Voor afspraken voor proeflessen en introductievluchten op de dag zelf. Alleen bemand tijdens vliegbedrijf vanaf 10:00 uur.
Hangaar: 0528-264 600
Gewoonlijk alleen bereikbaar tijdens onderhoudswerk buiten het vliegseizoen.

Route naar Vliegveld Hoogeveen:

1. Volg bij Hoogeveen de borden naar industrieterrein "De Wieken". Daarop wordt dichter bij het vliegveld ook het vliegveld zelf aangegeven.
2. Vrijwel alle routes leiden via de Edisonweg.
3. Op de Edisonweg neemt u de afslag "De Wieken". Ook het vliegveld staat hier aangegeven. (Bij de gebouwen van Fokker).
4. Neem, na een bocht naar links, de eerste weg rechts.
5. Sla aan het einde van de weg rechtsaf.
6. Sla in een flauwe bocht naar links rechtsaf. U rijdt nu op de gebouwen af die langs het vliegveld staan.
7. Na ca. 200 m loopt de weg dood tegen een hek.
8. Parkeer de auto buiten het hek.
9. Het hek geeft toegang tot de camping en de hangar van de zweefvliegclub.
10. Steek niet op eigen houtje het vliegveld over!

11. Bij de hangaar van de zweefvliegclub schiet u iemand aan, of u belt even naar de veldtelefoon 0654-962669, U wordt dan afgehaald. U kunt zich ook vervoegen bij de havendienst, naast/boven het restaurant.

Als u nog vragen heeft, kunt u natuurlijk ook van tevoren even bellen naar het secretariaat. De leden van de VCH komen uit heel Nederland en reizen regelmatig samen. Zo hoeft een eventuele afstand geen probleem te zijn, ook niet voor jeugdleden!

-->


Locatie

route

Openbaar vervoer

Hoogeveen heeft een NS-station. Het vliegveld is 40 minuten lopen, wat kan worden verkort met Connexxion bus 236 richting Beilen, of met de OV fiets.

Vliegend naar Hoogeveen

De grasbaan ligt in richting 09/27. Zweefvliegfrequentie 122.500 MHz, Hoogeveen Radio/circuit 127.350, meld op downwind "glider PH-... position for landing gliderside", er volgt geen antwoord. Het zweefvliegcircuit ligt altijd aan de zuidkant van het veld. Op het veld springen parachutisten, doorgaans wordt elke stick aangekondigd op beide frequenties, dit geldt ook voor het springgebied ten noordwesten van de stad. Coordinaten N 52°43'55.56", O 006°31'05.50", hoogte 12 meter.

Website:

Peter Kroon en Olfert Cleveringa
web

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend. De VCH is niet verantwoordelijk voor informatie op websites van derden. Deze website maakt geen gebruik van cookies.